Theta 2013 Vs m15

The place to discuss development topics.
Discussions on the RICOH THETA API and SDK, image processing of spherical images, other hardware related topics, introduction of useful libraries, etc.

Theta 2013 Vs m15

Postby arnaudv » 14 Nov 2014, 05:28

Hello everybody,

As I've bought the 2013 version of the Theta, and ask an representative of Ricoh France (I'm french). They tell me the 2013 version have been call back for an update to resell them onto the new comercial name "Ricoh Theta m15".

So the hardware is the same as the 2013 one. But do you will update them ( the 2013 version) ?
Because if the Api and SDK are just for the Theta m15 it it will be not fair for the early user.

Waiting answers.
Regards,
Arnaudv.
arnaudv
 
Posts: 1
Joined: 14 Nov 2014, 05:21

Re: Theta 2013 Vs m15

Postby feklee » 14 Nov 2014, 18:34

arnaudv wrote:So the hardware is the same as the 2013 one.

If true, then that's a surprise. I was assuming that at least the CPU is different.

If I can get my Theta updated, then I could add video support to my app Theta Control.
feklee
 
Posts: 3
Joined: 14 Nov 2014, 18:22

Re: Theta 2013 Vs m15

Postby feklee » 21 Nov 2014, 11:04

Got a response from Ricoh Germany: "Uns, vom Technischen Support, ist nichts bekannt von einer Möglichkeit die 2013er Theta aufzurüsten zu einer 'm15'."

Translation: "We people from Technical Support are not aware of a possibility to upgrade the 2013 Theta to an 'm15'."

Finally a wild guess: Ricoh is taking back Thetas from shops to recycle lenses and sensors. Possibly, lenses are the most expensive part of a Theta. They are custom to that camera, and they need to be of high precision.
feklee
 
Posts: 3
Joined: 14 Nov 2014, 18:22


Return to Development



All times are UTC